VIRĖJO PROFESIJOS MOKSLEIVIŲ STAŽUOTĖS ITALIJOJE 2023-1-LT01-KA121-VET-000121618

2024 metų birželio – liepos mėnesiais 3 Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos Kaišiadorių skyriaus virėjo profesijos moksleivės dalyvavo 3 savaičių stažuotėse Italijoje. Stažuotės vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000121618, finansuojamą Europos Sąjungos lėšomis.

Virėjo profesijos moksleivės, atlikdamos praktiką vietiniuose Italijos restoranuose, turėjo galimybes susipažinti su itališkos virtuvės subtilybėmis, išmokti tradicinių itališkų patiekalų gamybos subtilybių.

Erasmus+ stažuotės yra skirtos ne tik profesiniam, bet ir asmeniniam tobulėjimui, todėl laisvu laiku stažuočių dalyvės aplankė Italijos sostinę Romą ir kitas lankytinas vietas, praplėtė kultūrinį akiratį bei susipažino su priimančia šalimi, jos kultūra ir istorija. Dalyvės taip pat pagerino savo anglų kalbos žinias, įgijo tolerancijos ir tarpkultūrinio supratingumo žinių.

Siekiant, kad stažuočių metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu dalyviams buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai.

Kviečiame rinktis mokslus Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos Kaišiadorių skyriuje ir patiems sudalyvauti stažuotėse užsienyje ateinančiais mokslo metais.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17