PROFESIJOS MOKSLEIVIŲ STAŽUOTĖ MALTOJE 2022-1-LT01-KA121-VET-000054502

2023 metų balandžio - gegužės mėnesiais Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos Kaišiadorių skyriaus virėjo ir apdailininko (statybininko) profesijos moksleiviai dalyvavo trijų savaičių trukmės stažuotėje Maltoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą Nr. 2022-1-LT01-KA121-VET-000054502.

Stažuotės Maltoje metu profesijos moksleiviai tobulino savo profesinius gebėjimus, įgijo realios darbinės patirties. Stažuotės metu buvo siekiama tobulinti dalyvių profesinius įgūdžius realiose darbo vietose užsienio įmonėse bei taip padidinti būsimą konkurencingumą darbo rinkoje. Atlikdami praktiką virėjo profesijos moksleiviai įgijo žinių ir gebėjimų gaminti žuvies ir jūros gėrybių patiekalus, susipažino su Maltos virtuve, apdailininkai (statybininkai) įgijo praktikos atlikti vidaus renovacijos darbus.

Atliekant stažuotę Maltoje, angliakalbėje šalyje, dalyviai taip pat praktiškai pagerino anglų kalbos žinias, praplėtė kultūrinį akiratį, susipažino su priimančios šalies kultūra.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos stažuočių dalyvių sertifikatai

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17