Maisto ruošimo meistriškumo pamoka Dieveniškėse

2024 03 20


Šių metų kovo mėn. pradžioje Vilniaus agroekologijos mokymo centro filialo „Dieveniškių Simono Karczmaro amatų kiemas“ administracija pakvietė Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos Kaišiadorių skyriaus trečio kurso moksleives Ugnę L., Aušrą B. ir profesijos mokytoją Sigitą Č. atvykti į maisto ruošimo meistriškumo pamoką pasidalinti patirtimi. Išvykome kupinos jaudulio. O nerimauti buvo dėl ko. Norėjosi kuo greičiau sužinoti, išmokti ko nors naujo bei pasidalinti patirtimi su šios mokyklos moksleiviais.

Dieveniškių mokyklos draugiškai nusiteikusios mokytojos palydėjo į laboratoriją. Čia jau laukė šios mokyklos šeimininkai. Maisto ruošimo laboratorijoje žvilgsnis iš karto nukrypo į naują maisto gaminimo įrangą, virtuvės inventorių ir laboratorijos aplinką. Mūsų moksleivės Ugnė L.ir Aušra B. pasidžiaugė, kad galės išbandyti darbą su naujomis technologijomis.

Pamokų metu, padedant virėjų profesijos vyr. mokytojoms Teresai B., Teresai K. bei mokytojai Sigitai Č., mokiniai draugiškai dalinosi patirtimi, bandė atlikti įvairias užduotis virtuvėje: gamino krevečių tartarą, flambiravo ir karamelizavo kriaušes lietinių blynelių įdarui, kepė anties krūtinėles ir patiekė su įvairias garnyrais bei padažais. Pagaminę degustavo, aptarinėjo galutinius darbų rezultatus ir tarėsi, kaip dar galima pagerinti patiekalų skonį bei kaip gražiau juos pateikti. Abiejų mokyklų moksleiviai džiaugėsi, kad pamokos buvo naudingos ir jų metu daug sužinojo. Tad dar kartą liaudies išmintis – geriau vienąkart pamatyti, nei dešimtkart išgirsti – pasiteisino su kaupu.

 

Profesijos mokytoja Sigita Čiuželienė

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17