Šių metų lapkričio 15 d., Italijos ambasados kvietimu, mūsų mokyklos mokinėms ( 10kl., Vir3-23P, Vir3-22P, Vir3-21P) teko pabuvoti tradicinių itališkų patiekalų gaminimo pamokoje, kur iš saulėtos šalies atvykę restorano „L'Antico Franceschiello“ savininkas ir virtuvės šefai demonstravo, kaip patiems pasigaminti bulvių virtinukus (gnocchi) ir raviolius su varškės ir sūrio įdaru. Italų maisto savaitės proga, susirinkusiai publikai svečiai pirmiausia rodė ir mokė, kaip gaminti bulvių virtinukus (gnocchi), o tada buvo gaminami ravioliai su rikotos įdaru. Itališkai kalbantiems šefams vertėjavo Gian Luca Demarco. Gamino ir šefai, ir mokiniai, o pagaminę- ragavo.
Merginos iš džiaugsmo, kad teko susidurti su garsiuoju italų šefu, Gian Lucos Demarco, džiūgavo ir stropiai mokėsi, įdėmiai klausėsi ir stengėsi kruopščiai atlikti, nes juk stebi ir komentuoja pats garsusis Luca Demarco. O profesijos mokytoja D. Šakienė nusprendė, kad kai turės technologijos pamoką, būtinai pagamins šiuos nuostabius itališkus patiekalus.
Tai buvo smagiai ir naudingai praleistas laikas, kurio ilgai neužmirš mokiniai ir juos lydėję mokytojai.
O gal kas norės pasigaminti šiuos patiekalus?!
Receptai
Bulviniai virtinukai
Reikės: 500 g miltų, 500 g virtų bulvių, 200 g mocarelos, 100 g parmigiano reggiano sūrio, 1 l pomidorų tyres, baziliko, druskos.
Ravioliai su rikotos įdaru
Reikės: 1 kg miltų, 1 kiaušinio, 600 ml verdančio vandens, 100 g parmigiano sūrio, 300 g caciottos sūrio, 300 g rikotos sūrio, mairūno, druskos, baziliko, plakto kiaušinio, 50 g sviesto, 1 l pomidorų tyrės.
Skanaus!
Karjeros specialistė J. Daukienė