Virėjų – padavėjų stažuotė Maltoje

2018 metų vasario pabaigoje – kovo pradžioje KTVM virėjo – padavėjo profesijos moksleivės Auksė Čėsnaitė, Gabija Milašiūtė, Aurelija Maleckaitė, Gintarė Piliponytė ir Samanta Tebėraitė dalyvavo stažuotėje Maltoje. Stažuotė vyko pagal KTVM mobilumo projektą „Gero apetito!“. Projektą pilnai finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stažuotės metu virėjo – padavėjo profesijos moksleivės atliko praktiką Maltoje esančiame Sliemos kurorte įsikūrusiuose restoranuose, kuriuose gilino savo profesinius įgūdžius ir kompetencijas. Stažuotės metu dalyvės įgijo specifinių profesinių kompetencijų: mokėsi gaminti patiekalus, kurių sudėtyje yra žuvies ir jūros gėrybių, mokės serviruoti stalus jūros gėrybių patiekalams. Stažuotės dalyvės taip pat turėjo galimybę įgyti verslumo viešojo maitinimo sektoriuje, įgijo tarptautinio darbo patirties, pakėlė pasitikėjimo savimi lygį, tolerantiškumą.

Šalia praktikos stažuotės dalyvėms buvo organizuojama kultūrinė – pažintinė programa: ekskursija po Maltą atviro stogo autobusu, sostinę Valetą bei kitus miestus, taip pat pažintinė ekskursija laivu po Valetos Didįjį uostą.

Tris savaites praleidus kitatautėje aplinkoje stažuotės dalyvės įgijo tarptautinio bendravimo patirties, susipažino su Viduržemio jūros regiono kultūra, patobulino užsienio kalbos žinias.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, taip pat priimančios organizacijos bei KTVM stažuočių dalyvių sertifikatai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.  

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17