Profesijos mokytojų stažuotė Italijoje

2016 m. lapkričio 12 – 19 dienomis 2 Kaišiadorių technologijų ir verslo mokyklos profesijos mokytojai (Arūnas Mokūnas ir Liolė Širvinskienė) dalyvavo savaitės trukmės stažuotėje Italijoje. Stažuotė vyko pagal mobilumo projektą „Tarpkultūrinio supratingumo ugdymas“. Projektą pilnai finansuoja Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stažuotės metu mokytojai tobulino pamokų vedimo ir klasių valdymo sugebėjimus, siekiant išmokti efektyviai mažinti diskriminacijos ir rasizmo apraiškas mokyklose. Stažuotės dalyviai lankėsi Centrinės Italijos profesinėse mokyklose, kuriose susipažino su šalies patirtimi sprendžiant rasizmo ir diskriminacijos problemas mokyklose. Stažuotės metu profesijos mokytojai turėjo galimybes stebėti teorijos ir praktikos pamokas, su italų kolegomis aptarti pamokose naudotus mokymo ir klasių valdymo metodus, perimti jų gerąją patirtį.

Profesijos mokytojai patobulino savo sugebėjimus dirbti su tautinių mažumų moksleiviais, taip pat pagerino pamokų vedimo ir grupių valdymo sugebėjimus klasėse.

Siekiant, kad stažuotės metu dalyvių įgyta patirtis bei patobulinti įgūdžiai būtų pripažįstami ES mastu kiekvienam dalyviui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai. Laisvalaikiu stažuotės dalyviai lankėsi Italijos sostinėje Romoje, apžiūrėjo įspūdingą šio istorinio miesto kultūrinį paveldą.

Šią stažuotę ir projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

misc-9
misc-12 misc-13 misc-14
misc-15 misc-16 misc-17